Nuestros Comienzos

Vins Abadía de Poblet nace del interés de la Comunidad Cisterciense por retomar la tradición vitícola del Císter, la cual se remonta al siglo XI en la Borgoña y está asociada siempre a la variedad de uva Pinot Noir. En 1989 el Grupo Codorníu decide sumarse a este proyecto, comenzando con la plantación de viñedo en las 9 hectáreas que se encuentran dentro del recinto amurallado del Monasterio de Poblet. Al mismo tiempo se inicia una profunda rehabilitación del edificio, que fue construido en 1870 y que serviría para centralizar toda la actividad agrícola de la finca. El edificio donde se encuentra la tienda se caracteriza por sus tres hileras de arcadas de ladrillo de obra vista que aguantan tres bóvedas de típica construcción catalana. Es tan solo en la primavera de 2002 que sale el primer Abadía de Poblet...

miércoles, 15 de agosto de 2012

TOT A PUNT PER LA VEREMA 2012

Arriba l’estiu i la verema està al caure, a mitjans d’agost el celler està en ple rendiment, portem ja quinze dies preparant les intal.lacions per poder entrar el raïm de l’Abadia de Poblet en les màximes condicions.


Tots els dipòsits, mànegues i màquines estan netes i revisades per evitar al màxim possibles incidències i tot l’equip de persones que ens ajuda durant aquesta temporada està ben format i preparat per fer front al repte que ens espera.

Com sempre les expectatives són altes, i esperem poder estar a l’alçada. De moment la climatologia està sent molt “favorable” de cara a evitar que el raïm agafi qualsevol tipus de malaltia, degut a que aquí a la conca fa ben bé un parell de mesos que no plou amb ganes.

Els sentiments són contradictoris, ja que per una banda sabem que al país en general necesita una bona temporada de pluges per pal.liar la sequera i evitar incendis, però per l’altre el fet que no plogui fa que el raïm estigui sanitàriament perfecte, absolutament sà.

Per sort podem comptar amb l’ajuda del reg de suport per evitar que la planta entri en estrés hídric i ens pugi molt el grau en poc temps. Pel moment sembla que ho estem aconseguint ja que tenim uns graus que volten els 10,5 %vol però anuncien més calor i ens podem trobar que el Pinot de cop i volta comenci a pujar el grau ràpidament, per això no deixem de fer controls de maduració periòdics per tal que això no ens agafi per sorpresa.

Ja us anirem informant durant les properes jornades de com va avançant el grau i tot plegat.

Per cert, la botiga continuarà tancada per reformes ben bé fins el mes d’octubre. Pel moment la cosa pinta bé, però encara queda molta feina per fer (acabar obra, mobles, sistemes, etc...) però com sempre esperem que els canvis siguin a fi de bé i poder oferir els millors serveis als nostres clients.

No voldria acabar aquesta entrada al blog sense demanar disculpes per tenir aquest tant deixat intentaré ser més constant alhora d’informar sobre el que estem fent al celler a partir d’ara.